طريقة عمل دجاج تكا بالطريقة الهندية


الست مفيدة
مشاركة
@


المقادير :

دجاجة كيلو ونصف .
2 معلقة صغيرة جنزبيل طازج مبشور .
معلقة صغيرة كركم .
ثوم حسب الرغبة .
1 معلقة هوت صوص .
حزمة من الكزبرة الطازجة المفرية .
قليل من الزيت .
علبة من الزبادى .
عصير 2 حبة من الليمون .
ملح وفلفل


الطريقة :


يقطع الدجاج قطع مناسبة .
يخلط الثوم والنزبيل والهوت صوص والكركم والزبادى وعصير الليمون والكزبرة الخضراء  وملح وفلفل .
يضاف قطع الدجاج فى التتبيلة ، يترك مدة 2 ساعة على الاقل حتى تتشرب من التتبيلة .
توضع قطع الدجاج فى صينية وتدخل الفرن تحت الشوية مدة 20 : 25 دقيقة حسب الفرن وحتى تحمر
وتنضج من الداخل مع مرعاة تقلبها على الوجه الاخر .
يمكن الشوى على الفحم ويكون الذ وااطيب .

يقدم مع اى من المكرونة او الأرز او حسب الرغبة .


لا يوجد صورة حاليا

الست مفيدة


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي علي جوجل( طبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة