طريقة عمل اللحم المشوى


مشاركةمطبخ الست مفيدة


المقادير :


كيلو لحم غنم (فليه )
كيلو لحم عجل صغير
ربع كيلو دهن ضأن
بضع  بصلات صغيرة
ربع كيلو طماطم
ملح حسب الرغبة
فلفل اسود
جوزة الطيب
بهارات
معلقة صغيرة زعتر جاف
2 معلقة من الزيت
2 معلقة من الخل

الطريقة :


يقطع اللحم الى مكعبات متوسطة ويقطع الدهن قطع رقيقة طويلة ، قطعى البصل قطع كبيرة وكذلك الطماطم .
فى وعاء زجاجى ضعى اللحم والدهن والبصل والطماطم والبهارات وجوزة الطيب ، والزعتر والزيت والخل .
يخلط الجميع ويترك منقوع مدة 2 :4 ساعات .
شكى اللحم والدهن وقطع البصل والطماطم بالتناوب فى الاسياخ ، تشوى على الفحم على نار حامية بعض الشىء مدة 10 دقائق .
يقدم مع الخبز العربى وسلاطة الطحينة بالزبادى او بدون .


المصدر :

 الست مفيدة


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة