home الرئيسيةpeople_outline الأعضاء vpn_key دخول
chatالمواضيع الأخيرة
10 نصائح لإنقاذ العلاقة بين الزوجين!access_timeالثلاثاء مارس 19, 2019 11:26 pmpersonالست مفيدة
عزيزي الرجل ...وصفة تغنيك عن الفياجرا access_timeالثلاثاء مارس 19, 2019 10:52 pmpersonالست مفيدة

طريقة عرض الأقسام

لونك المفضل

سفرة رمضان والضيافة (أميرة القصر)


أميرة القصر
مشاركةازيكم يا مفيدات تعالوا شوفى سفرتى فى اول عزومة فى رمضان
هعمل اه

محشى البطاطس باللحمه المفرومه

المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه
نصف كيلو لحم مفروم

بصل مفروم

ثوم

3 ملعقه صلصه طماطم او

طماطم معصورة
ملح فلفل اسود بهارات شطه
قرفة

الطريقه

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب سميكة حوالى2 سم ثم شوحيها فى زبدة حتى يصير لونها ذهبى

لا تشوحى كتير بس تدبل من الزبدة ونضعها على فوطة مطبخ

فى اناء اخر نضع البصل المفروم واللحم ونخلطة معا حتى يتجانس
فى اناء نضع زيت ونشوح اللحم بالبصل ونضيف ملح وفلفل سود
ورشة قرفة




نغطى اللحم حتى يتشرب ويجف الماء به

ثم اضيف اليه الطماطم او الصلصه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

ونتركها جانبا
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زبدة ومعلقة زيت مع بصله مقطعة دوائر ثم نضيف اليها قلب البطاطس ثم نضع لها الملح وفلفل

ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع سلطة بلدى وارز ابيض







الرقاق باللحم بس ده على طريقة مفيدة جربته تحفه


المقادير
رقاق حسب الصينيه
لحمه معصجه
بيضه
2كوب حليب
زبده
شربة
ملح وفلفل اسود
الطريقة
- اولا نبل الرقاق خفيف بالشربة وندهن صينيه ونرص فيها نصف المقدار
-نضع اللحم المعصج فىوق الرقاق وفرده ليملاء الصينيه
-نتابع فى بل الرقاق النصف الباقى ونضعه فوق اللحم حتى ينتهى المقدار
- فى طبق يوضع الحليب بارد ويضرب مع البيضه وملح وفلفل اسود
- يسقى الحليب الصينيه مع غرس السكين فى كل الاتجاهات حتى يتشرب الى الداخل
- يونثر الزبده على الوجه وتدخل الفرن حتى تنضج ويحمر الوجه
وبالهنا والشفا




كفتة الارز

المقادير
1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 2 بصلات
2 حزم بقدونس
1حزمة كسبرة
رشة قرفة  (حسب الرغبة )
ملح وفلفل وكمون
ثوم مفرى
الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس والكسبرة الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات
مع اضافة البهارات  وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او يمكن دقها فى هون
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
وتشكيلوها الى اصابع
ثم تقلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نضع زيت فى اناءثم نضع صلصلة الطماطم علية وملح وفلفل اسمر  وتخد غلوةنضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة وتترك تتسبك
وتقدم بصلصة مع ارز ابيض بالشعرية
وسلطة بلدى
بالف هنا



طريقة الفراخ المشوية بالفحم

المقادير :

دجاجة مقطعة قطع حسب الرغبة
2 بصلة مبشورة
كوب عصير طماطم
ربع كوب رايب
3 ملاعق زيت
2 معلقة خل

التوابل :
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة زعتر
معلقة صغيرة زنجابيل
معلقة صغيرة كسبرة جافة
رشة كمون
ملح حسب الرغبة


الطريقة :

فى طبق عميق ضيفى عصير الطماطم والبصل والرايب والخل والزيت  مع الخلط الجيد .
قومى بواسطة سكين شق اجزاء الدجاجة شقوق حتى تتشرب من التتبيلة .
ضعى الدجاج فى الخلطة مدة 6 :8 ساعات فى الثلاجة .
ترفع قطع الدجاج من التتبيلة وتوضع فى طبق عميق ويضاف اليها التوابل وتقلب جيدا .
تترك مدة نصف ساعة ، فى صينية ضعى قطع الدجاج  ، تدخل الفرن حتى يتم نضجها .
حضرى قطعة من الفحم المشتعلة ثم توضع  على قطعة من ورق الفويل ثم توضع
فوق الدجاج ورشى عليها قليل من الزيت ، تشاهدى تصاعد الدخان من الفحمة .
قومى بتغليف الصينية مع الفحمة بورق فويل حتى تأخذ قطع الدجاج رائحة الشوى على الفحم .
بعد 30 دقائق ارفعى الغطاء الفويل وارفعى قطع الدجاج على طبق مفروش بالبقدونس .
تقدم مع سلطة الطحينة والخبز واى نوع مكرونة ترغبى  .



الحلو:

طريقة عمل الباستا فلورا

المقادير :


2 كوب دقيق
2 حبة بيض
نصف كوب زبدة
نصف كوب سكر ناعم
نصف معلقة فانيليا
ذرة ملح
معلقة كبيرة بيكنج بودر
مربه حسب الرغبة للوجه

الطريقة :

ضعى الزبدة على السكر فى طبق عميق وقومى بدعك الزبدة مع السكر حتى تصبح هاشة .
يضرب البيض مع ذرة الملح والفانيليا جيدا ، يضاف البيض الى خليط الزبدة مع الضرب الجيد .
انخلى الدقيق مع البيكنج بودر ، ثم اخلطى الدقيق بالخليط السابق بالتدريج حتى يتجانس المكونات .
احفظى قطعة من العجين لتزين الوجة .
فى صينية مدهون بالزبدة افردى العجينة فيها ، على نار منخفضة خفيفى من ثقل المربة بمعلقة من الماء
ثم ضعيها على الوجه بعد ان تبرد .
قومى بفرد قطعة العجين المحفوظة وقطعيها شرائط رفيعة وضعيها على الوجه باى شكل تحبى .
او تضيفى اليها 3 ملاعق دقيق وتعجن ثم تبشر على المربى .
تدخل الفرن على درجة 350 f مدة 30 دقيقة .




وفاكهة الصيف




طبعا الصور من جوجل هههههههههههههه
واكيد هنشرب ونبلع بالكانز
يارب تعجبكم عزومتى يا مفيدات

تعاليق

الست مفيدة
الست مفيدة
تسلمى مرمر منيو جميل
بس فى السلاطات وفواتح الشهية
والعصائر الفرش
في الأربعاء يونيو 04, 2014 2:55 pm
ام عماد
ام عماد
اطباق رااائعة ومتنوعة
تسلمي حبيبتي مرمر
في الأربعاء يونيو 04, 2014 4:01 pm
um shaima
um shaima
طباخة هايلة
في السبت يونيو 07, 2014 10:12 pm
ام هبة
ام هبة
تسلم ايدك حبيبتي
في الأحد يونيو 08, 2014 10:02 pm
ارسال رد

هــــــام

ندعوك للتسجيل في المنتدى لتتمكن من ترك رد أو تسجيل الدخول اذا كنت من اسرة المنتدى

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى