منتدي الست مفيدة  :: مطبخ الست مفيدة :: ركن اصوال فن الطهىCooking Corner :: وصفة على طريقتى الخاصة

كاتب الموضوع الست مفيدة مشاهدة صفحة طباعة الموضوع  | أرسل هذا الموضوع إلى صديق  |  الاشتراك انشر الموضوع
شاطر
 المشاركة رقم: #
تم النشر فى :22 - 05 - 2014
avatar
متخصصة فن الطهى
متخصصة فن الطهى
تواصل معى
https://www.elseetmofeeda.com
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 04/06/1975
الجنس : انثى
الدولة : مصر - محافظة القاهرة
العمر : 43
العمل : أدارة الموقع - امينة المراة في قائمة في حب مصر
رقم العضوية : 2
تاريخ التسجيل : 22/01/2012
المزاج : الحمد لله رضيا بقضاء الله
عدد المساهمات : 15060
نقاط النشاط : 57630
وصفة مميزةموضوع: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى

مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى



بعد التحية الطيبة والسلام على من اتبع الهدى

طبعا احنا فى اجازة ولازم نستغل كل المفيدات فى مسابقات وحوارات
وكمان قبل شهر رمضان حتى نتفرغ لذكر الله .

المسابقة بسيطة جدا يا قمرات انتى وهى
عبارة عن وصفة انتى بتتميزى فى عمايلها وديما تقدميها للضيوف لانها بتعجب اى حد بيأكلها .

والوصفة غير محددة يعنى فى اى باب من الابواب المعروفة لفن الطهى
شوربات ، فواتح شهية ، معجنات ، حلو ، اطباق رائيسية ، سناكس
طواجن اى طبق حتى لو بسيط اكيد هتكونى انتى الشيف عند اتقانة ويريت يكون الوصفة مصحوبة
بالصور للتوضيح

على بركة الله .

اللى تحب تشارك تكتب مشاركة فى الموضوع .

فى حفظ الرحمن يا قمرات
بالتوفيق للجميع

 flower

الموضوع الأصلي : مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى // المصدر : منتدي الست مفيدة // الكاتب: الست مفيدة
توقيع : الست مفيدة




نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( طريقتي )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة


الخميس مايو 22, 2014 8:24 am
المشاركة رقم: #
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 08/06/1980
الجنس : انثى
الدولة : سورية مقيمة في تركيا
العمر : 38
العمل : ربة منزل
رقم العضوية : 887
تاريخ التسجيل : 24/04/2014
المزاج : حزين
عدد المساهمات : 556
نقاط النشاط : 17657

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


طبعا ست مفيدة انا اول واحدة سبقت ام عماد اليوم ههههههههههه شكرا للمرور 






توقيع : ام هبة





الخميس مايو 22, 2014 12:47 pm
المشاركة رقم: #
مشرفة فن الطهى
مشرفة فن الطهى
avatar
إحصائية العضو

الجنس : انثى
الدولة : مصر
العمل : ربة منزل
رقم العضوية : 3
تاريخ التسجيل : 26/01/2012
المزاج : نعمه وفضل من الله
عدد المساهمات : 2390
نقاط النشاط : 29483

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


ههههههههههههه واحنا فينا من كده اللى يسبق ام هبة ماشى
انا هسبقكم ونزل وصفتى يا حلوين  تشجيع يلا 
هههههههههههه

احلى حاجة بعملها وديما الاولاد بتاكلها هى المكرونة بالسجق فى الفرن


المقادير:
2/1 كيس مكرونة
2/1 كيلو سجق او 4/1 كيلو حسب الرغبة
بصل مقطع مربعات
2 فلفل رومى مقطع مربعات
2/1 علبة طماطم مقشرة جاهزة او 3 طماطم مقطعين ومعاهم م صلصة
ملح- فلفل- زعتر- سماق


الطريقة:
نسلق المكرونة
على النار نشوح البصل فى الزيت
بعد كدة نحط السجق والتوابل لغاية مالونة يتغير ممكن تحطى ملح وفلفل بس
نحط الفلفل الرومى ونشوح
نحط الطماطم وكوب ماء
يترك على النار لحد ما السجق يستوى
وبعدين نقلب المكرونة مع مقدار السجق

فى طريقة تانية
ممكن تحطى الخليط اللى عملتية دة فى صينية وتحطى علية بشاميل وترشى شوية بقسماط وجبنة مبشورة وتدخل الفرن لحد ما تحمر



وبالهنا والشفا بالهنا والشفا 

ههههه مين هيجى بعديه






توقيع : أميرة القصر





الخميس مايو 22, 2014 12:49 pm
المشاركة رقم: #
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 26/08/1986
الجنس : انثى
الدولة : جنوب أفريقيا
العمر : 32
العمل : ربة منزل
رقم العضوية : 160
تاريخ التسجيل : 15/10/2012
عدد المساهمات : 2353
نقاط النشاط : 25842

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


مشتركه اكيد إن شاء الله يا ست الكل






توقيع : um shaima





الخميس مايو 22, 2014 1:29 pm
المشاركة رقم: #
متخصصة فن الطهى
متخصصة فن الطهى
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 04/06/1975
الجنس : انثى
الدولة : مصر - محافظة القاهرة
العمر : 43
العمل : أدارة الموقع - امينة المراة في قائمة في حب مصر
رقم العضوية : 2
تاريخ التسجيل : 22/01/2012
المزاج : الحمد لله رضيا بقضاء الله
عدد المساهمات : 15060
نقاط النشاط : 57630

https://www.elseetmofeeda.com
مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


ههههههههههه طبعا مسابقة يعنى اللى هيسبق مرمر
ومستنيه مشاركتكم ام هبة وام شيماء
ومرمر يريت صورة للوصفة يا جميل
الوصفة المصورة بس اللى ندخلها المسابقة يا اميرة القصر

 nohhpe 






توقيع : الست مفيدة




نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( طريقتي )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة



الخميس مايو 22, 2014 3:05 pm
المشاركة رقم: #
نائبة المديرة العامة
نائبة المديرة العامة
avatar
إحصائية العضو

الجنس : انثى
الدولة : الجزائر
رقم العضوية : 52
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
المزاج : متفائلة
عدد المساهمات : 7306
نقاط النشاط : 34500

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


اااااااااااااه
كلكم سبقتوني لولا النت كان بيتقطع
مايسبقنيش احد ههههههههه
مشتركة طبعااااااا






توقيع : ام عماد













الخميس مايو 22, 2014 4:04 pm
المشاركة رقم: #
مشرفة بيت الست مفيدة
مشرفة بيت الست مفيدة
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 13/08/1982
الجنس : انثى
العمر : 36
العمل : ست بيت
رقم العضوية : 66
تاريخ التسجيل : 05/07/2012
المزاج : مظبوط وتمام
عدد المساهمات : 1017
نقاط النشاط : 25024

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


عقبال ما تتجمعوا عند الحرم يا احلى ستات
وانا كمان هشارك بوصفتى
تسلمى مفيدة على المسابقة






توقيع : ام يوسف



















الجمعة مايو 23, 2014 11:55 am
المشاركة رقم: #
مشرفة فن الطهى
مشرفة فن الطهى
avatar
إحصائية العضو

الجنس : انثى
الدولة : مصر
العمل : ربة منزل
رقم العضوية : 3
تاريخ التسجيل : 26/01/2012
المزاج : نعمه وفضل من الله
عدد المساهمات : 2390
نقاط النشاط : 29483

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


تم التعديل يا ست الكل ووضع صورة للوصفة






توقيع : أميرة القصر





السبت مايو 24, 2014 2:48 pm
المشاركة رقم: #
مشرفة الرعاية الاسرية
مشرفة الرعاية الاسرية
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 05/05/1981
الجنس : انثى
الدولة : السعودية
العمر : 37
العمل : خريجة
رقم العضوية : 441
تاريخ التسجيل : 04/09/2013
عدد المساهمات : 667
نقاط النشاط : 20590

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


مسابقة كتير حلوه

دى وصفتى الكبسة السعودية الاصلية


المقادير :

صدر دجاجه مقطعه ومنزوعة الجلد
بصل متوسط + فص ثوم + برش جزر
2 طماطم مهروس + فلفل قرون اخضر
1 ملعقة صلصة طماطم + 1 ملعقة زيت + عصير ليمونه واحده
حبات من فلفل أسود_قرفة_قرنفل _ هيل_ينسون_كمون _ليمون أسود_ملح_ بهاراتكم المفضله
1 كوب رز منقوع ومصفى + 2 كوب ماي




نقوم بحمس البصل+الثوم+الجرز مع الزيت في قدر حتى يتحمر قليلا (دقيقتين)




نضيف الدجاج واليمون والبهارات ونقلب سويا حتى تذهب ريحت الزفره ونغلق القدر (5 دقائق)




نضيف الطماطم المعصوره وصلصة الطماطم والفلفل الأخضر والملح واعملو حسابكم ان الملح للدجا والرز يعني كثروا شوي ونغلق القدر (5 دقائق)



نضع الرز في القدر ثم نضع عليه الدجاج




بعدها نغمرها بالماء حتى تغطيها





ثم نغطي عليها بالقصدير ونضعها على النار هادئة لمدة 20 دقيقة ثم نطفئ النار ونتركها تنضج بالبخار 5 دقائق


صحتيين









توقيع : ياسمينا






 :تحية:



السبت مايو 24, 2014 6:13 pm
المشاركة رقم: #
نائبة المديرة العامة
نائبة المديرة العامة
avatar
إحصائية العضو

الجنس : انثى
الدولة : الجزائر
رقم العضوية : 52
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
المزاج : متفائلة
عدد المساهمات : 7306
نقاط النشاط : 34500

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


وصفتي جهزت
الرشته الجزائرية

المرق

قطع من الدجاج
بصلتين كبيرتين
ملعتقين من الزيت و ملعقتين زبدة

فلفل أسود
ملح
كركم
زنجبيل
قطعة صغيرة من القرفة
كمشة حمص منفوخ
مرق الدجاج
يفرم البصل ويقلى في طنجرة مع الدجاج والتوابل والحمص
يغطي بمرق الدجاج ويطهى لمدة ساعة الا ربع ننزع الدجاج
ندخله الفرن
العجين

تباع في السوبر ماركت  تكون طرية وطازجة
او تفرد في البيت

وتطهى على البخار مثل الكسكس
ثم تسقى بالمرق في قلب الفرن   مع قطع الزبدة وتدخل الفرن لمدة ربع ساعة







توقيع : ام عماد













الأحد مايو 25, 2014 6:37 pm
المشاركة رقم: #
مشرفة بيت الست مفيدة
مشرفة بيت الست مفيدة
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 13/08/1982
الجنس : انثى
العمر : 36
العمل : ست بيت
رقم العضوية : 66
تاريخ التسجيل : 05/07/2012
المزاج : مظبوط وتمام
عدد المساهمات : 1017
نقاط النشاط : 25024

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


ماشاء الله على الشطارة يا ستات
انا مشركة ان شاء الله






توقيع : ام يوسف



















الأحد مايو 25, 2014 10:22 pm
المشاركة رقم: #
متخصصة فن الطهى
متخصصة فن الطهى
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 04/06/1975
الجنس : انثى
الدولة : مصر - محافظة القاهرة
العمر : 43
العمل : أدارة الموقع - امينة المراة في قائمة في حب مصر
رقم العضوية : 2
تاريخ التسجيل : 22/01/2012
المزاج : الحمد لله رضيا بقضاء الله
عدد المساهمات : 15060
نقاط النشاط : 57630

https://www.elseetmofeeda.com
مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


انا جيت ومعايا احلى وصفة بقدمها للضيوف

الرقاق على طرقتى الخاصة




المقادير
رقاق حسب الصينيه
لحمه معصجه
بيضه
2كوب حليب
زبده
شربة
ملح وفلفل اسود
الطريقة
- اولا نبل الرقاق خفيف بالشربة وندهن صينيه ونرص فيها نصف
المقدار
-نضع اللحم المعصج فىوق الرقاق وفرده ليملاء الصينيه
-نتابع فى بل الرقاق النصف الباقى ونضعه فوق اللحم حتى
ينتهى المقدار
- فى طبق يوضع الحليب بارد ويضرب مع البيضه وملح وفلفل
اسود
- يسقى الحليب الصينيه مع غرس السكين فى كل الاتجاهات حتى
يتشرب الى الداخل
- يونثر الزبده على الوجه وتدخل الفرن حتى تنضج ويحمر
الوجه
وبالهنا والشفا









توقيع : الست مفيدة




نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( طريقتي )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة



الإثنين مايو 26, 2014 1:41 pm
المشاركة رقم: #
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 26/08/1986
الجنس : انثى
الدولة : جنوب أفريقيا
العمر : 32
العمل : ربة منزل
رقم العضوية : 160
تاريخ التسجيل : 15/10/2012
عدد المساهمات : 2353
نقاط النشاط : 25842

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


أكثر أكله بحب أعملها المقلوبه

المقادير:

كيلو دجاج (ممكن الاستعاضة عن الدجاج باللحمة).

ـ كيلو باذنجان و زهرة (القرنبيط).
٥ حبات  بطاطا
ـكيلو رز ـ
بصلتان متوسطتا الحجم.
ـ ملح حسب الرغبة.

ـ البهارات التالية:
حب هال ـ حب فلفل أسود ـ عيدان قرفة ـ عيدان قرنفل ـ ورق غار. كاري ـ بهارات السبعة ـ كركم.  بهار الدجاج ـ قليل من عصير الحامض ـ قليل من زيت الزيتون.



طريقة التحضير:

نقطّع البطاطا
ننظف الدجاج ونضعه على النار نقلي القرنبيط والبطاطا.

ـ ننقع الأرز بماء فاتر.

عندما يبدأ الدجاج في الغليان نضع البصل المقشر فيه بعد أن نقسم كل بصلة إلى قطعتين.

ونستخرج من مائه الزفر وثمّ نضيف مزيج البهارات (الهال والفلفل الأسود والقرنفل والقرفة والكاري والكركم  والسبعة بهارات وبهار الدجاج) والملح ونتركه على نار هادئة حتّى النضوج.

الآن وبعد أن قلينا الخضار وسلقنا الدجاج نصفي الأرز من الماء.

نبهره بالكاري والسبعة البهارات ونضيف الملح بحسب الرغبة.

بعد نضوج الدجاج نستخرجه من الماء ونصفه في صينية التحمير.

ـ نضع عليه قليلاً من الحامض والفلفل الأسود وزيت الزيتون، ونحمره في الفرن لمدّة قصيرة.ويمكن قليه حسب الرغبه

ـ ثم نبدأ بوضع طبقة قليله من الأرز ثم الدجاج ثم  طبقة خضار ثم طبقة أرز في وعاء الطهي.

ـ نغطي الأرز والخضار والدجاج  بماء الدجاج حتى يغمر الماء الأرز ويرتفع عنه قليلاً، ثم نترك الطنجرة على النار حتى الغليان، نذوق مرقتها حتى نتأكد من مذاق الملح، لذلك انصح في البداية عدم الإكثار من الملح لأنك تستطيعين تعديل المذاق عند غليان الأرز. ثم نضع درجة الحرارة على أدنى درجة موجودة ونغطي الطنجرة ونتركها تنضج بهدؤ تام حتى لا يخبص الأرز.

وبعد نضوج المقلوبة نقلبها في صينية التقديم وتقدّم مع السلطة واللبن الزبادي.



ملاحظه:

ممكن عمل المقلوبه بالزهره (القرنبيط )
بدل الباذنجان
اواضافة عدة انواع مجتماعات مثل
الباذنجان والزهره  وقليل من الجزر والبطاطا واضافة الدجاج
داخل الارز
وحتى يمكن استبدال الحم بدل الدجاج



وصحتين وعافيه






توقيع : um shaima





الثلاثاء يوليو 01, 2014 4:06 am
المشاركة رقم: #
متخصصة فن الطهى
متخصصة فن الطهى
avatar
إحصائية العضو

تاريخ الميلاد : 04/06/1975
الجنس : انثى
الدولة : مصر - محافظة القاهرة
العمر : 43
العمل : أدارة الموقع - امينة المراة في قائمة في حب مصر
رقم العضوية : 2
تاريخ التسجيل : 22/01/2012
المزاج : الحمد لله رضيا بقضاء الله
عدد المساهمات : 15060
نقاط النشاط : 57630

https://www.elseetmofeeda.com
مُساهمةموضوع: رد: مسابقة شيف المنتدى يلا شركى يا مفيدة انتى وهى


ممتاز بالف هنا على قلوبكم






توقيع : الست مفيدة




نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( طريقتي )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة




الإشارات المرجعية


التعليق على الموضوع بواسطة الفيس بوك

الــرد الســـريـع
..


مواضيع ذات صلة


تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة


اقسام المنتدى
  من نحن @ الرشربات(الحساء) @ السلاطات والمقبلات @ الارز والمكرونات @ المعجنات والمخبوزات @ من  كل بلد أكله @ الحلويات الشرقية والغربية @ اطباق صحية وللرجيم @ اكلات للنباتين @ أطباق للاطفال @ وصفة على طرقتى الخاصة @ وصفات جدتى @ مفيدة موفرة وشطرة @ الأطباق الرئيسية @ اطباق سريعة التجهيز@ مشروبات وعصائر@ مدرسة الطبخ @ فيس بوك @ العناية المنزلية @ تنظيف المنزل @ ديكورات منزلية @ الخياطة والتريكو @ الأعمال اليدوية @ مول الست مفيدة @ العناية والجمال @ العناية بالبشرة @ العناية بالشعر @ العناية بالجسم @ مستحضرات تجميل واكسسورات @ ملابس محجبات @ لانجيرى وملابس البيت @ ملابس اطفال @ ركن العرايس @ ملتقى القسمه والنصيب @ فساتين وطرح العروسة @ نصائح وخبرات للعروسة @ ركن المراة الخاص @ شئون نسائية @ العيادة المتكاملة @ همسات زوجية @ بريد القلب @ شئون أسرية ورعاية الاطفال @ بنات تحت العشرين @ زوى الاحتياجات الخاصة @ فن الاتيكيت @ تنمية بشرية ومهارات @ واحة رمضان @ الحج والعمرة @ القرآن والحديث النبوى @ فقة المرآة المسلمة @ الصوتيات و المرئيات الأسلامية @ تفسير الأحلام @ تجهيزات العروسة @ الركن الثقافى والترفيهى @ المنتدى التعليمى @ العلم والمعرفة @ السياحة والسفر @ عجائب وطرائف @ ضحك ولعب وتسلية @ قسم الصور @ الركن التكنولوجى @ الموبيلات @ الكمبيوتر والأنترنت @ دليل المواقع الحكومية @ العاب بنات @ الترحيب - التهانى -الأهدائات - العزاء @ ركن العضوات الخاص @ كلام ستات @ الدردشة @ الاستفسارات @ الموضوعات المكررة @ اراء- اقترحات - شكاوى الأعضاء @ كيفية التعامل مع الموقع @ حل مشاكل التسجيل بالموقع @ سياسة الخصوصيه@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@ اسم القسم@
سحابة الكلمات الدلالية
الدجاج الست تعرفي ماهو رمضان اللحوم البيت بالصور الصف فوائد الرجل كيفية اللحم المرأة نصائح الشعر البطاطس وصفات أفضل تنظيف مفيدة تعرفى فساتين الجنسية طريقة العلاقة
جميع الحقوق محفوظة لموقع الست مفيدة يحظر نقل او نسخ اي اجزاء من الموقع الا بإذن الكتروني من ادارة الموقع
،All Copyright Reseved For elseetmofeeda.com © 2017-2018
Flag Counter