home الرئيسيةpeople_outline الأعضاء vpn_key دخول
chatالمواضيع الأخيرة
10 نصائح لإنقاذ العلاقة بين الزوجين!access_timeالثلاثاء مارس 19, 2019 11:26 pmpersonالست مفيدة
عزيزي الرجل ...وصفة تغنيك عن الفياجرا access_timeالثلاثاء مارس 19, 2019 10:52 pmpersonالست مفيدة

طريقة عرض الأقسام

لونك المفضل

طريقة الفراخ المشوية بالفحم


مشاركةشعار


المقادير :

دجاجة مقطعة قطع حسب الرغبة
2 بصلة مبشورة
كوب عصير طماطم
ربع كوب رايب
3 ملاعق زيت
2 معلقة خل

التوابل :
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة زعتر
معلقة صغيرة زنجابيل
معلقة صغيرة كسبرة جافة
رشة كمون
ملح حسب الرغبة


الطريقة :   باربكيو 

فى طبق عميق ضيفى عصير الطماطم والبصل والرايب والخل والزيت  مع الخلط الجيد .
قومى بواسطة سكين شق اجزاء الدجاجة شقوق حتى تتشرب من التتبيلة .
ضعى الدجاج فى الخلطة مدة 6 :8 ساعات فى الثلاجة .
ترفع قطع الدجاج من التتبيلة وتوضع فى طبق عميق ويضاف اليها التوابل وتقلب جيدا .
تترك مدة نصف ساعة ، فى صينية ضعى قطع الدجاج  ، تدخل الفرن حتى يتم نضجها .
حضرى قطعة من الفحم المشتعلة ثم توضع  على قطعة من ورق الفويل ثم توضع
فوق الدجاج ورشى عليها قليل من الزيت ، تشاهدى تصاعد الدخان من الفحمة .
قومى بتغليف الصينية مع الفحمة بورق فويل حتى تأخذ قطع الدجاج رائحة الشوى على الفحم .
بعد 30 دقائق ارفعى الغطاء الفويل وارفعى قطع الدجاج على طبق مفروش بالبقدونس .
تقدم مع سلطة الطحينة والخبز واى نوع مكرونة ترغبى  .


 منى ليكى 

 لا يوجد صورة حاليا


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة

تعاليق

ام عماد
ام عماد
فى ميزان حسناتك 
 شكرا للمرور 
في الخميس أبريل 10, 2014 10:00 pm
سندريلا
سندريلا
الله عليكى يا مفيدة وصفه جنان
تسلم الايادى
في الجمعة أبريل 11, 2014 11:30 am
شوشه
شوشه
فى طبق عميق ضيفى عصير الطماطم والبصل والرايب والخل والزيت مع الخلط الجيد

فين الملح هنا يا قمر

بس شكلها جامد هقولها لماما تعملها تسلمى
في السبت أبريل 12, 2014 11:09 am
ارسال رد

هــــــام

ندعوك للتسجيل في المنتدى لتتمكن من ترك رد أو تسجيل الدخول اذا كنت من اسرة المنتدى

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى