طريقة عمل الجلاش باللحمه المفرومه


مشاركة

المقادير:

نصف كيلو جلاش
لحمه مفرومه معصج
نصف كوب زبده وربع كوب زيت
كوب لبن بيضه ملح فلفل

الطريقه:

تدهن ورقه الجلاش بالزبده والزيت ونضع اللحمه المفرومه ونبرم الجلاش ونضعه فى
الصينية على شكل دوائر ثم تدهن الوجه بالزبده والزيت ونسقى الجلاش بكوب اللبن
المخلوط بالبيضه ويدخل الفرن حتى يحمر.
يقدم مع بانية فراخ مع سلطة بلدي .

هضيف انا الست مفيدة شرح العصاج

اللحمة العصاج :
بشر بصله مع ملح وفلفل وتدعك جيدا حتي تنزل ميه البصل نحط قرفة وجنزبيل ورشة حبهان ناعم ونلف كل ده باللحم المفروم
حطيها بالثلاجة ساعة .
تخرج في ناء علي النار قليل من الزيت وشوحي اللحمة كويس حتي تتغيرلونها للبني ثم تحطي الملح وتترك حتي تنضج لو احتاجة سنه ميه حطي وقفلي عليها الغطاء حتي تتشرب وتستوي .
طريقة اخر
الطريقة الدسمة
تحمري بصلة وتنزلي اللحمة عليها وتشوحي حتي يتغير لونها ثم تحطي بهاراتك اللى بتحبيها وملح وفلفل وتترك حتي تنضج .


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة