طريقة عمل بامية ويكا


الست مفيدة
مشاركة
Exclamation


المقادير:

1 كيلو لحمة ضانى مقطعة مكعبات
1 كيلو بامية جافة
4 حبات طماطم
3 فص ثوم
2 كوب ماء
2 معلقة كبيرة زيت نباتي
2 قرن فلفل حارمقطعين نصفين
1 معلقة صغيرة كزبرة جافة ناعمة
1 معلقة صغيرة ملح
1 عدد بصلة احمر
1 معلقة صغيرة سمن

الطريقة :


هنقطع البصل مكعبات
هنحط الزيت فى الأناء و هنحمر البصل فيها دقيقتين مع التقليب.
هنضيف اللحمة وقرون الفلفل على البصل و هنقلبهم من وقت للتانى لمدة 5 دقايق
هنقطع الطماطم و نضيفها فى الأناء و هنقلبها لمدة 10 دقايق.
هنضيف 2 كوب ماء و نسيبهم يغلو علي نار هادئة لحد ماللحم يستوى حوالى نص ساعة مع اضافه ماء ساخن اذا احتاجت.
هنضيف الباميه الناشفه و نسيب النار متوسطه لحد ماتتسبك
هنفرم الثوم مع الملح و الكزبرة و نحمرهم خفيف فى السمنه و نحطها عالبامية لما تطفى عليها. وبكده تبقى جاهزة للتقديم.



نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي علي جوجل( طبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة