طريقة عمل دجاج بالبشاميل


الست مفيدة
مشاركة



المقادير
1 دجاجة كاملة مسلوقة
1 كوب مشروم طازج ومقطع
1 كوب جبنة جودة مبشورة
4 معلقة كبيرة زبدة
3 معلقة كبيرة دقيق للبشاميل
2 عيدان كرفس مقطع
2 حبة من الجزر مقطعة ومسلوق نصف سلقة
2 كوب حليب سائل للبشاميل
1 بصلة مقطعة
1 معلقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة
1 فلفل أخضر حلو مقطع
1 فلفل أحمر حلو مقطع
1 كوب مرق الدجاج
½ معلقة صغيرة فلفل اسود ناعم أو حسب الرغبة

الطريقة :


تخلى الدجاجة من الجلد والعظم وتقطع شرائح صغيرة.
فى طاسة على النار نضع البصلة المقطعة ومعلقتين زبدة ونشوح البصلة.
ثم نضع الفلفل الألوان والكرفس والمشروم ونشوحهم.
فى وعاء نخلط الدقيق جيدا مع الحليب ويتبل بالملح والفلفل الأسود ثم يرفع على النار حتى يغلظ القوام.
فى صينية مدهونة زبدة نضع الدجاج المخلى والمقطع ونضع معه الجزر المسلوق نصف سلقة و خليط البصل والفلفل الالوان ثم نضع نصف كمية البشاميل فوقهم ونقلبهم جيدا. ثم نضع النصف الاخر فوق الوش ثم تنثر الجبنة على الوجة و تدخل فرن حار حتى يحمر الوجة .



نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة