طريقة عمل محشي الكوسة بالفريك


مشاركة


المقادير:

500 جرام لحمة مفرومة معصجة
3 بطاطس مقطعة حلقات
3 لتر مرق اللحم
2 معلقة كبيرة سمن
2 كوب فريك
2 معلقة صغيرة بهارات لحمة
2 كوب زبادي لعمل الصلصة
1 معلقة صغيرة فص ثوم مفروم (لعمل الصلصة
1 كيلو كوسة
1 معلقة صغيرة فلفل اسود ناعم
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة نعناع مجفف لعمل الصلصة

مقادير تعصيج اللحمة المفرومة

2 معلقة كبيرة زيت
1 فص ثوم مفروم
1 معلقة صغيرة بهارات لحمة
1 معلقة صغيرة فلفل اسود ناعم
1 معلقة صغيرة ملح
1 عدد بصلة
½ كيلو لحمة مفرومة

الطريقة :


هنقور الكوسة ونفرغها ونغسلها كويس جدا.
فى إناء على النار نضع الزيت ونقلب فيه الفريك حوالى 3 دقائق, وبعدين هنضيف لتر من المرقة والملح والفلفل ويترك على النار لمدة 30 دقيقة وبعدها يترك جانبا ليبرد قليلا.
هنضيف اللحمة المعصجة والبهارات حسب الرغبة ونقلبها كويس مع الفريك.
هنقطع البصلة مكعبات صغيرة.
فى أناء على نار متوسطة هنضيف معلقتين زيت ونضيف البصل ونقلبه كويس لحد ما يتحول للون الذهبى.
هنضيف فص الثوم المفروم ونقلب كويس.
هنوطى النار ونضيف اللحمة ونفتتها كويس بمعلقة خشب.
هنضيف البهارات و الملح و الفلفل ونقلب كويس لحد ما اللحمة يبقى لونها بنى فاتح.
هنسيب اللحمة على نار هادية وهنقلبها كل شوية لحد ما تنزل ميتها وتشربها تانى.
هنحشى الكوسة بالفريك, وفى إناء هنرص شرائح البطاطس وفوقيها الكوسة المحشية.
هنضيف المرقة بحيث تغطى الكوسة ونغطى كويس.
هنسيب الإناء على نار متوسطة لمدة 20 دقيقة، وبعد كده هنصفى المرقة وهنقدم الكوسة مع سلطة الزبادى.


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة