طريقة عمل الفراخ المشوية بالسيخ في الفرن


مشاركة


المقادير:
دجاجة متوسطة
2 حبة من البصل
معلقة صغيرة زعتر
ملح حسب الرغبة
نصف معلقة فلفل اسود
2 معلقة كبيرة خل

الطريقة :

قومي ببشر البصل في وعاء عميق , ثم يضاف عليه الملح مع الدعك حتي ينزف ماء البصل .
يضاف الفلفل الاسود والزعتر والخل ويقلب جيدا .
اغسلي الدجاجة بالملح والدقيق وعصير الليمون وتشطف جيدا .
في صينية قومي بوضع الدجاجة وفرغي باصابعك بين الجلد واللحم ثم خدي من التتبيلة وادهني الصدر وكل مكان يدك تصل اليه .
,قومي بوضع التتبيلة من داخل الدجاجة ثم ضعي الباقي عليها من الخارج .
تترك بالثلاجة من 4 : 6 ساعات او اكتر .
حضري سيخ الشوي وكتفي الدجاجة جيدا ومن الارجل تربط بخيط سميك
ودخلي السيخ في الدجاجة وتقفلي كويس بشوك السيخ وركبي السيخ داخل الفرن وتترك تشوي مده ساعة او حسب الفرن .
تختبر بغرس سكين بالصدر لازم يدخل سهل وبدون خروج دماء .
تقدم مع سلطة زبادي بالخيار وسلطة طحينة ومكرونة فرن


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة