طريقة عمل دجاج مشوى بتتبيلة الزبادى


الست مفيدة
مشاركة



المقادير:


2 معلقة كبيرة زيت زيتون
1 ½ معلقة كبيرة جنزبيل مبشور
1 معلقة صغيرة شطة
1 عدد دجاجة كاملة مقطعة نصفين
1 معلقة صغيرة ملح
1 ليمونة مقطعة
1 معلقة صغيرة كمون
كوب زبادي

الطريقة :

فى بولة كبيرة هنخلط الزبادى والجنزبيل والكمون والشطة والملح
هنضيف الخليط فى صينية ونضيف عليه الدجاج من كل اتجاه.
هنغطى الصينية وتدخل الثلاجة لمدة ساعتين.
هنسخن الشواية على حرارة متوسطة وندهنها بالزيت بعد ما تسخن.
هنطلع الدجاج من التتبيلة وبمعلقة هنشيل من عليه بواقى التتبيلة ونحطه على الشواية.
هنقلب الدجاج على الشواية لحد ما يحمر - من 35 ل 40 دقيقة.
هنحط الدجاج فى طبق التقديم ونعصر عليه الليمون مع سلطة زبادي .

ملحوظة :

يمكن ادخل الدجاجة كاملة الفرن ويرعي تتبيلها من الداخل والخارج .



نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي( مطبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة