طريقة عمل الأرز المبهر الحار على الطريقة المكسيكية


الست مفيدة
مشاركة
طريقة عمل الأرز المبهر الحار على الطريقة المكسيكية 2nai3gm



المقادير:

3 ملاعق كبيرة زيت
بصلة مفرومة ناعم
فليفلة حمراء باردة مفرومة ناعم
فليفلة صفاراء باردة مفرومة ناعم
4 فصوص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة خضراء
ملعقة صغيرة بابريكا
2 ملعقة صلصة طماطم
2 كوب ارز امريكي
4 أكواب مرق الدجاج
ملح / فلفل حسب الرغبة
اللايم معصورة
1/2 ملعقة صغيرة برش ليمون
فلفل أحمر صغير حار مفروم ناعم

الطريقة :

في وعاء على نار هادئة نضع الزيت ونشوح البصل والفليفلة الحمراء و الصفراء والفلفل الاحمر حتى يدبلوا حوالي 5 دقايق.
نضيف برش الليمون و الثوم والبهارات جميعها ونقلب لعدة دقايق حتى يدبلوا ثم نضيف الصلصة ونقلب لعدة دقايق.
اضيفي الأرز وقلبي ليتشرب النكهة.
اضيفي المرق وقلبي واتركيه ليصل الى درجة الغليان.
تخفض درجة الحرارة ويقلب ويغطى القدر ويترك مدة 20 دقيقة.
عند استواء الأرز نطفئ الحرارة تماما ونضيف عصير اللايم ويعاد تتبيل الأرز بالملح والفلفل حسب الحاجة،ويغطى القدر مرة اخرى ويترك مدة خمس دقايق.
يسكب في طبق التقديم .


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي علي جوجل( طبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة