home الرئيسيةpeople_outline الأعضاء vpn_key دخول
chatالمواضيع الأخيرة
طريقة عمل الكباب الهندي access_timeالسبت أغسطس 10, 2019 11:24 pmpersonالست مفيدة
تنظيف البلاستيك من الدهونaccess_timeالسبت أغسطس 10, 2019 5:32 pmpersonسجده محمد
تنظيف البلاستيك من الدهونaccess_timeالسبت أغسطس 10, 2019 5:27 pmpersonسجده محمد

طريقة عرض الأقسام

لونك المفضل

العيش الجزائرى "الكسرة"


الست مفيدة
مشاركة
مطبخ الست مفيدة 


"المقادير"


حوالي كيلو سميد متوسط ( مش خشن ولا ناعم)
نص كوب زيت نباتي
نص ملعقة كبيرة ملح
 حوالي كاس و نص ماء على كاس و نص حليب
 ملعقة صغير البيكنج باودر.


الطريقة:

يوضع  السميد ويضاف  الزيت و نخلط جيدا  نضيف  الخميرة وملح و نعجن بالماء  و الحليب حتى نحصل على عجينة متماسكة و تكون صلبة بعض الشيء مش لازم نحط كل كمية الماء  و الحليب. نقسم العجينة لإثنين ونشكلها ونفردها بالنشابة وبعد ما نسخن الطاجين نقرص العجينة و نثقبها بشوكة و نطهيها من الجهتين.





ملاحظة:


ممكن نطهيها في طاسة الكريب لكن على نار منخفضة  لأن  الطاجين من طين مبيحرقش مش زي الطاسة.
العيش الجزائرى  "الكسرة" 2dazyfr


نتشرف بزيارتكم في منتدنا ومدونة الطبخ الأحترافي علي جوجل( طبخ الست مفيدة )
وشاهدوا احلي وصفات ونصائح الدبير المنزلي والعناية والجمال علي
قناة الست مفيدة علي اليوتيوب وكون اول المشتركين بالقناة ودوس علي الجرس يصلكم
اشعارات القناة
مع السلامة

تعاليق

ام عماد
ام عماد
روعه مدام مفيدة

ونسميه ايضا الرخساس وايضا نعمله بزيت الزيتون
ومانحطش فيه حليب ليبقى مدة اطول يمكن حتى3او4 ايام
في الإثنين ديسمبر 15, 2014 6:06 pm
ارسال رد

هــــــام

ندعوك للتسجيل في المنتدى لتتمكن من ترك رد أو تسجيل الدخول اذا كنت من اسرة المنتدى

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى